Egészségügyi programok

Céges sport vagy családinap, munkahelyi szűrőprogram, csapatépítés vagy akár közületi tematikus rendezvény (falunap, majális, juniális) keretében szervezett egészségügyi szűrővizsgálatok, előadások, tanácsadások működtetésében is partnerei lehetünk pl. egészségsátor formájában. Ennek célja a betegségmegelőzés, tájékoztató jellegű állapotfelmérés, rövid egyéni iránymutató konzultáció.A vizsgálatok különböző témakörök köré rendezhetők: vérvizsgálatok, szív és érrendszer állapotfelmérés, életmód tanácsadás, mozgás – ergonómia, stressz.

Egy-egy vizsgálat 8-15 percet vesz igénybe, így 4-6 vagy akár 8 órás idő intervallumban is kivitelezhetők.A szűrések mellé az esemény paramétereivel összehangolva, előadások, szaktanácsadások és csoportos tréningek szervezhetők.

 

ÉLETMÓD ÉS ÉLETMINŐSÉG VIZSGÁLATOK

TESTÖSSZETÉTEL MÉRÉSE

Az egészséges élethez nem a testsúly, hanem a test szövet összetétele a hasznos egészségmutató.
Speciális mérleg segítségével meghatározzuk a zsír-, izom-, víz arányát, csonttömeget, zsigeri zsír arányt, testalkat értéket, szakemberünk elemzi az értékeket, kor nem arányában és tanácsadást nyújt.

NYUGALMI HELYZETBEN MÉRT FITTSÉGI INDEX ÉS SPORTOLÁSI TANÁCSADÁS

Nyugalmi helyzetben mérjük meg a résztvevő aktuális fittségi állapotát, majd az eredmények után tanácsadást biztosítunk. A hatékony edzésre különböző pulzus célzónák léteznek. Az egyén kora, céljai, súlya és egyéb paraméteri alapján határozzuk meg, hogy számára milyen pulzus mellett végzett edzés a leghatékonyabb.

FITTSÉGI MÉRÉS TERHELÉSES HELYZETBEN

A mérés során a páciens 5 perces lépcsős-, guggoló tesztet végez amely során folyamatosan mérjük a pulzusát. A kapott értéket, teljesítményt értékeljük, és visszajelzést adunk számára. Sportos ruházat szükséges.

ATLÉTIKAI EDZÉS SZEMÉLYES TANÁCSADÁS

Egyéni beszélgetés profi atlétával, aki segít összeállítani egy edzéstervet, valamint hasznos tudnivalókat oszt meg, hogy pontosan hogyan is kellene edzeni, mit, mikor kell tenni az eredmény és hatékonyság növelése érdekében.

MENTÁLIS FITTSÉGI MÉRÉS

Agyi funkciók felmérése játékos tesztekkel.
Sokszor elfelejtjük, hogy az izmokhoz hasonlóan, az agyunkat is tornáztatni kell, a fittség megőrzésért. Játékos tesztekkel mérjük fel a különböző agyi funkciókat, majd az eredményeket összevetjük az adott kor átlagával. Segítségével kiszűrhető a fáradás, túlterheltség.
Vizuális memória Rövid távú memória Hallás reakcióidő mérés Látás reakcióidő mérés Landolt teszt: koncentrációs készség

MELANÓMA SZŰRÉS

Dermatoszkópos anyajegyvizsgálat. Átlagos ideje 10 perc/fő, óránként 6-8 fő. A melanóma, a bőrrák egyik típusa, amely korai felismeréssel jól kezelhető, így a rendszerese vizsgálat nagyon fontos a kiszűrés érdekében. A bőrgyógyászatra bejutáshoz órákat, napokat kell várni, így viszont helybe jön a vizsgálat. Prevenciós felmérés, ahol a szakember megnézi az anyajegyeket, és tanácsokkal látja el a résztvevőket.

TÜDŐKAPACITÁS MÉRÉS

Lényege:
Az egyre nehezedő légzés terheléses vagy akár nyugalmi helyzetben a tüdő funkciójának gyengülésére utal. A felmérésen többféle kifújási helyzetben vizsgáljuk a tüdő funkcióját. Különösen ajánlott 40 év feletti dohányosok számára.

SZÍV- ÉS ÉRRENDSZERI SZŰRÉSEK

PREVENCIÓS ÉRÁLLAPOT MÉRÉS AZ ÉRELMESZESEDÉS KISZŰRÉSÉRE

Lényege:
a szív- és érrendszeri problémák korai stádiumi prevenciós szűrésére szolgáló vizsgálat. Segítségével az ér rugalmasságát tudjuk megvizsgálni, így az érelmeszesedés folyamatának korai felismerése válik lehetővé. A probléma a 25 év feletti korosztálytól kiindulóan jelenik meg, 30 év felett pedig az emberek több mint 60%-át érinti a kérdés. A korai felismerés életeket menthet! A felmérés Arteriograph segítségével történik, ahol az artériás funkciókat egy egyszerű, felkaron végzett vérnyomásméréssel teszteljük. Speciális magyar szabadalom, gyors és fájdalommentes. A vizsgálatot asszisztensi csapat végzi.

SZÍVSTRESSZMÉRÉS

Lényege:
a folyamatos stressz jelentős terhelést okoz a szívnek. Egy német fejlesztésű EKG, stresszmérő készülékkel végezzük a mérést, amely a világon az egyedüli orvosi berendezés, mely a szív ingerületvezetése adataiból (EKG) már 120 sec alatt Elektro Kardio Portre-t (EKP) készít. Ez a színes, háromdimenziós portré gyorsan vizualizálja vizsgáló és páciens számára a szívizom állapotát, ingerületvezetés folyamatát, valamint a vizsgált szív stressz terhelésének intenzitását. Az akut stresszterhelést ábrázolja, miközben különválaszthatóvá teszi az ideiglenes és a krónikus túlterhelést, a közvetített értéket pedig egy 0-tól 5-ig terjedő skálán mutatja. be. A vizsgálatot asszisztensi csapat végzi, probléma estén további vizsgáltra történő irányítás történik.

EGY CSEPP VÉR VIZSGÁLATOK VÉRNYOMÁSMÉRÉSSEL

Lényege:
számtalan teszt elvégezhető, amelyhez egy gyorsteszt olvasót használunk.
A vizsgálat tartalma:a szakápoló vérnyomásmérést is végez. Mindemellett számtalan típusú felmérés végezhető, legnépszerűbb elemek:
– Vércukor: 5 perc
– Koleszterin: 5 perc
– Triglicerid, vérzsír: 5 perc

Szemészeti vizsgálatok

LÁTÁSTESZT

Lényege:
gyors látásvizsgálat, amely során az éleslátás ellenőrizhető. A látásteszt egy gyors kontrollvizsgálat, magas részvételi
lehetőséggel, gócpontok meghatározásával, de pontos dioptria nem állapítható meg.

SZEMTORNA

Csoportos foglalkozás, a hatásmechanizmus magyarázatával, a látás és a szemizmok anatómia áttekintésével, a gyakorlatok betanításával és egy komplett gyakorlatsor elvégzésével együtt.

MOZGÁSSZERVI MÉRÉSEK

STATIKUS TALPTERHELÉSES VIZSGÁLAT

Lényege:
a hát-, derék- vagy nyaki fájdalom szinte népbetegség lett mára, így (akár prevenciós céllal is) kiemelten ajánlott vizsgálat. A nem megfelelő talp alátámasztottság, csípő horizontális vagy vertikális elcsúszása, komoly mozgásszervi betegségek forrása, illetve oka lehet az állandó fej-, hátfájdalomnak. Szélsőséges esetben állkapocs ízületet is érint, mely fogászati problémákat okoz. A mérés pontos biomechanikai értékeket határoz meg, a terhelésekre vonatkozóan. Megoldási javaslatot állítunk fel az ideális terhelés visszaállítására, mely a fájdalom okának megszűnését célozza meg.

DINAMIKUS TALPTERHELÉSES VIZSGÁLAT

Lényege:
lépés közben, dinamikus funkcionalitás-mérés. Talpterhelés mértéke, iránya és görbülete
lépés közben nézhető, ez egy egyedülálló diagnosztika a boka, térd és csípő ízületek speciális
vizsgálatára. A rossz terhelés és az abból adódó betegségek, fájdalmak időben kiszűrhetők. Korrekciós
gyakorlatokkal és helyesen beállított mozgásmintával visszaállíthatók az egészséges terhelési irányok.

JÁRÁSANALÍZIS

Kiknek javasolt a szűrőcsomag?
A programot elsősorban azoknak ajánljuk, akik sok ülőmunkát vagy sok állómunkát végeznek, így a medence fokozott terhelésnek van kitéve. Kiemelten javasolt derékfájdalom esetén.

Lényege:

a legösszetettebb emberi mozgás, új eszközzel elemezhetővé vált. Motoros képességek, izomerő, idegrendszer együttes elemzése. A mérés valid eredményeket ad a járás szimmetriájáról, a járásmód rengeteg paraméteréről, amelyből mozgásszervi és idegrendszeri következtetések is levonhatóak.

GERINCGÖRBÜLET ÉS MOZGÉKONYSÁGI ERGONÓMIAI VIZSGÁLAT

Lényege:
gerinc anatómiai görbületeinek mérése, a referencia értékekhez képest eltérésmeghatározással. Korrekciós mozgásjavaslatot teszünk a páciensnek, amellyel javítható vagy megelőzhető az eltérésből adódó fájdalom.

HOLISZTIKUS VIZSGÁLATOK

BIOREZONANCIA VIZSGÁLAT

Lényege:
A biorezonancia vizsgálat során az emberi szervezetben mért különböző rezgéseket egy mikroprocesszorral felszerelt biorezonancia készülékbe vezetik, amely kiértékeli azokat.
A biorezonancia készülék megmutatja, mik az eltérések az egészséges állapottól és miket szükséges kiegyenlíteni, korrigálni.

ÍRISZDIAGNOSZTIKA

A szem írisze (szivárványhártyája) idegi áttételezés révén rögzít minden testben zajló folyamatot. Megmutatja a lezajlott betegségeket, melyek nyomot hagytak a szervezetben, vagy kiújulhatnak. Tájékoztat a betegséghajlamokról és arról, hol vannak a szervezet gyenge pontjai. Éppen ezért a prevencióban, megelőzésben kiemelkedően fontos szerepe van.

HAJ – ÉS BŐRANALÍZIS (MIKRO – KAMERÁS VIZSGÁLAT)

Lényege:
hajunk és bőrünk állapota tükörképe szervezetünk egészséges működésének. Ha vitamin vagy ásványianyag-hiány, anyagcsere-betegség vagy a szervezet gyengült méregtelenítése miatt felborul szervezetünk egyensúlya, az leképeződik e két területen. Gondos elemzés alkalmával rábukkanunk az egyensúlyt veszélyeztető tényezőkre és tanácsot adunk azok kiküszöbölésére.

KÍNAI ARCDIAGNOSZTIKA

Szervezetünk már a konkrét panaszok megjelenése előtt láttatni engedi gyenge pontjait. Azon szervek megfelelő zónáján, melyeknél probléma, gyengült energetikai működés áll fenn, az arcon pl. ráncok, foltok, pattanások jelennek meg. A lelkünket ért sérelmek szintén nyomot hagynak tekintetünkben, száj és fejtartásunkban, ezen jelekből a jó holisztikus terapeuta kiolvassa az összefüggéseket.

SCHÜSSLER-FÉLE ARCDIAGNOSZTIKA

A Schüssler-féle biokémiai sók nélkülözhetetlenek, alapfeltételei az egészségnek és minden élő szervezetben megtalálhatóak.12 fő vegyületet ismerünk, melyek fontos elemei és energiaforrásai a sejtjeinknek,alapvetően befolyásolják, szabályozzák a hormonrendszer és anyagcsere-folyamataink működését, a lelki és pszichés funkciókat.Dr. Wilhelm Schüssler fejlesztette ki azt a sóterápiát, mellyel a szervezetben jelenlévő 12 féle esszenciális só hiányát energetikailag, az információ szintjén pótolni lehet.Amennyiben a sók anyagcseréjében tartós hiány mutatkozik, ezek felismerése, és a hiány pótlása alapfeltétel a gyógyuláshoz. Ezek a jelek könnyen felismerhetők, diagnosztizálhatók: jellegzetes elváltozások az arcon: elszíneződések, értágulatok, májfolt, fokozott zsírosodás, pattanásos tünetek, ráncosodás.

MASSZÁZSOK

MOBIL MASSZÁZS/ STRESSZOLDÓ HÁT ÉS VÁLLMASSZÁZS (IRODAI)

Rövid, munkahelyi “görcsből” kizökkentő, frissítő masszázs 15-20 perc/fős blokkokban, széken vagy masszázságyon.

HULLÁMMASSZÁZS

Lényege:a hullámmasszázs a visszér és nyiroködémák kezelésére, megelőzésére szolgál. A mozgáshiányos életmód, az ülő munkavégzés, vagy éppen a folyamatos állással járó munkakörök, párosulva a túlsúlyhoz vezető egészségtelen táplálkozással, a láb vénás és nyirokkeringési rendszerének leépülése irányába hatnak.A nyiroködéma és a vénák kitágulásából eredő pangó keringési állapotok igazi népbetegséggé nőtte ki magát az elmúlt évtizedekben.

A vizsgálat tartalma: a végtagok és a test gépi kompressziós masszázs kezelései jól bevált gyógymódot jelentenek, amelyek eddig csak az egészségügyi intézményekben voltak elérhetőek, de mostantól kitelepüléses kezelésként is végezhető.
A végtagokra egy speciálisan erre a célra kialakított, légkamrákból álló kezelőegységet helyezünk fel. Az applikátor szabályozottan vezérelt, egymás után felfúvódó légkamrái egy számítógép vezérelt, precíz masszázshatást idéznek elő, folyamatosan változó nyomásértékeket biztosítva. A felfúvódó kamrák által előidézett kellemes hullámmasszázs hatására a teljes nyirokfolyadék keringés, a vénás keringés és az izomzat mikro-cirkulációja egyaránt javul. A kezelés folyamata is nagyon kellemes élményt nyújt.

KÉZ- ÉS ALKAR MASSZÁZS

Segíti az ujjak szabad mozgását, az ízületi terhelést megszünteti, az alkar izmokat átdolgozza. Megelőzhető az ínhüvelygyulladás, a könyök és a csukló ízületeinek túlterhelése. Ülő pozícióban, speciális széken végezzük.

ELŐADÁSOK

MOZGÁSSZERVI, ERGONÓMIAI ELŐADÁSOK

Milyen fizikai problémákat okoznak a nem megfelelő ergonómiai beállítások? Munkából adódó fáradás, koncentráció zavar. 5 perces megújító gyakorlatok. Mindennapi ergonómiai segédeszközök: Melyik ergonómiai eszköz mire jó, hogyan kell helyesen használni? Hogyan érdemes beállítani az irodabútorokat? Hogyan üljünk, álljunk, emeljünk helyesen? Ergonómiai utazás autóban: helyes ülés beállítás, felfrissülés rövid vagy hosszú út során. Pár perces felfrissítő gyakorlatok az irodában.

SPORTTAL KAPCSOLATOS ELŐADÁSOK

Ideális testösszetétel. Paraméterek, életkor, nem, sportintenzitás összefüggései. Hogyan érhető el, vagy hogyan tartható meg hosszú távon az egészséges érték? Cardio, súlyzós edzés vagy funkcionális tréning? Milyen célnál, melyik metodika? Anyagcsere gyorsítás, mozgás és táplálkozás. Mik az új kutatások? Konkrét példák, otthon is végezhető mozgás programok, amik az anyagcsere gyorsítását eredményezik, segít a fogyásban a testsúly optimalizációban. Táplálkozás az anyagcsere növelés érdekében. Példákkal, étkezési programokkal. Sport és fittség fontossága általánosan, napi tanácsok.

TÁPLÁLKOZÁSI ELŐADÁSOK

Egészséges táplálkozás legfőbb tudnivalók Divatdiéták és tévhitek 160g-os diéta Ételallergia: jelek, típusok, megoldások

TERMÉSZETES GYÓGYMÓDOKKAL KAPCSOLATOS ELŐADÁSOK

FÜGGŐSÉGEINK – SZENVEDÉLYBETEGSÉGEKRŐL TABUK NÉLKÜL

A függőségekről általában nehezen beszélnek az emberek, kivéve, ha olyan csoportban vannak, ahol mások is függők. A közösségnek hihetetlen ereje van a leszokás támogatásában, a visszacsúszás megelőzésében, ezt igyekszünk kihasználni a tréning során. Függőségnek ma már nem csak az alkohol és cigaretta, a tudatmódosító szerek csoportját tekintjük, hanem a nagyon komoly gondokat okozó “work-alkoholic” néven emlegetett munkafüggőséget vagy a “kütyü” és internet függőséget.

ÖNGYÓGYÍTÁSI TECHNIKÁK
– GYORSSEGÉLY OTTHON ÉS A MUNKAHELYEN A FÁJDALMAK ELLEN

A munka közben jelentkező fájdalmak nagymértékben rontják a munkateljesítményt, a koncentrációt, megnövelik a termelésből kieső időt. Néhány egyszerű akupresszúrás technikával ezek a fájdalmak gyorsan és egyszerűen megszüntethetők.

ROSSZ SZOKÁSAINK LEGYŐZÉSE, ÁTALAKÍTÁSA 8 LÉPÉSBEN

Azzal mindenki tisztában van, mik azok a szokásai, amiktől szeretne megszabadulni. De azzal már kevésbé, hogy létezik olyan út, mely minimális odafigyeléssel, önmaga megerőszakolásának elkerülésével segíti a nem kívánt szokások megszüntetését, átalakítását jó szokássá.

Nem mindegy hogyan, mennyit pihenünk. Ha kifejlesztjük és gyakorlatban is használjuk saját optimális alvástechnikánkat, minőségi pihenés, jobb koncentráció, magasabb energiaszint lesz a jutalom. A jó, minőségi és egészséges mértékű alvás nem csak munkaképességünkre van jó hatással, de megvéd számos időskori, rettegett betegségektől is.

EGÉSZSÉGES ALVÁS

Nem mindegy hogyan, mennyit pihenünk. Ha kifejlesztjük és gyakorlatban is használjuk saját optimális alvástechnikánkat, minőségi pihenés, jobb koncentráció, magasabb energiaszint lesz a jutalom. A jó, minőségi és egészséges mértékű alvás nem csak munkaképességünkre van jó hatással, de megvéd számos időskori, rettegett betegségektől is.

Olyan csoportos foglalkozások, tréningek, amelyek során megtanulhatjuk, hogy öngyógyítással, befelé figyeléssel, apró technikákkal hogyan segíthetünk saját magunk a felmerült probléma kezelésében, megoldásában. A tréningek általában több alkalmasak, de 3-4 alkalom elegendő szokott lenni, hogy a csoport minden tagja megfelelő felkészültséget kapjon a változtatáshoz.

Stresszkezelés

MENTÁLIS FITTSÉGGEL, STRESSZKEZELÉSSEL KAPCSOLATOS ELŐADÁSOK

Stressz okozta mentális megbetegedések, korai felismerésük és kezelésük – szakorvosi prezentáció Stresszkezelési tréningek

STRESSZ ÉS MENTÁLIS BETEGSÉGEK – ELŐADÁS

Szakorvos vagy pszichiáter által tartott előadás.

Tematika:
Külső stressz, ezzel kapcsolatos megküzdési/coping stratégiák Pszichoszomatikus megbetegedések (stressz okozta pszichés túlterheltség megnyilvánulása testi tünetekben, betegségekben, pl. tenziós fejfájás, gyomorfekély, magas vérnyomás, alvászavarok) Munkahelyi stressz okozta “burn-out” szindróma Szorongás, depresszió időben történő felismerés, kezelési lehetőségek

PSZICHÉS TERHELTSÉG FELTÁRÁS ÉS TANÁCSADÁS

Lényege:
Egyéni feltáró szűrés, kérőíves alapon. A résztvevők egy 5 perces tesztet töltenek ki, amelynek segítségével ki tudjuk szűrni, előjelezni a különböző mentális, depresszió, stressz, szorongás okozta megbetegedéseket, burnout-szindrómát (“kiégés”-szindróma). A vizsgálat során az enyhe/veszélyeztetett csoporttól, a súlyos betegig tudunk szűrni és tanácsolni életmódbeli változtatást vagy a megfelelő orvoshoz fordulást.

STRESSZKEZELÉS 2 ÓRÁS TRÉNINGPROGRAM

A program a stresszt kiváltó okokkal, összefüggésekkel és legfőképpen az emberrel foglalkozik, aki mögötte van. Célja szituációs gyakorlatok, egyéni feladatok, önvizsgálat és tesztek segítségével önmagunk jobb megismerése, ezáltal a stressz egyes szakaszainak, folyamatának felismerése.

KIÉGÉS (BURNOUT) MEGELŐZÉSE PROGRAM

Kire mondjuk, hogy ki van égve? Mit jelent a burnout? Engem is érint? Önismereten alapuló program.
Burnout gyorsteszt A burnout ismertetőjelei, fázisai Szakmai kihívások és terhelés Önmegértés, erőforrásgyűjtés Saját megoldási stratégiák
Mai rohanó világunkban gyakran előfordul, hogy már csak akkor foglalkozunk önmagunkkal, amikor már nagy a baj. Az önismereten alapuló, interaktív program célja szituációs gyakorlatok, egyéni feladatok, önvizsgálat és tesztek segítségével megismertetni az egyént a kiégés fogalmával és tüneteivel, megismerni önmaga működését és rálátást kapni a megelőzés és kezelés lehetőségeire.

SPORT JELLEGŰ FOGLALKOZÁSOK

JÓGAPROGRAM

A jóga célja a testi és a szellemi erők felébresztése. Eszerint alapvetően kétféle jógát különböztetünk meg: testi és szellemi jógát. A jógának több változata ismert, amelyeket a különböző személyiségtípusokhoz fejlesztettek ki. Rendezvények alkalmával, a jóga alaphelyzeteivel és alapszabályaival ismertetjük meg az érdeklődőket egy közös gyakorlás során.
Az órákra maximalizált a létszám, mert az oktató, ennyi embert tud figyelemmel kísérni, és korrigálni, segíteni. Viszont az órák 15 perc szünetekkel ismételhetők, ha nagy a létszám.
Felnőtt és családi (szülő gyermek pár)

GERINCTORNA

A gerinc megfelelő igénybevételét segítő, a gerincproblémák megelőzésére irányuló torna. A gerinc mobilizálására, hátfájás és gerinc eredetű betegségek gyógyítására javasolt. 15-20 fős csoport 30 perc/ alkalom

NYIROKKERINGÉS-SERKENTŐ GYAKORLATOK

A nyirokrendszer egyik sajátossága, hogy nincs úgynevezett keringető rendszere, mint a vér esetében a szív, a nyirokfolyadék a szövet közti térben így felszaporodhat, ha a nyirokcsomókat, az izmokat, vagy a szöveteket valamilyen káros hatás éri. Ezek kiküszöbölésére valósítjuk meg programunkat, ahol a résztvevők megismerhetik azokat a gyakorlatokat, amivel nyirokrendszerük egészségét segíthetik. Egy napon minimum 3 alkalom megrendelése esetén tudunk helyszíni kitelepülést vállalni.

STRETCHING

Gyakorlatok, amelyek ugyanazon izom, ill. izomcsoport izometriás (elmozdulás nélküli) izomerősítését majd nyújtását segítik. Hosszan tartó statikus testhelyzet, ill. helytelen testtartás okozta problémáknál, az izmok és ízületek rugalmasságának megtartására és fejlesztésére.

AEROBIC

Mozgásforma, amely a teljesítmény fokozása mellett az egészség megőrzésére helyezi a hangsúlyt. A helyes testtartásban szerepet játszó izmok erősítését, nyújtását, valamint a mozgáskoordináció tudatos fejlesztését is céljának tekinti.

ERŐNLÉTI KÖREDZÉS KEZDŐ

Az edzés 8 körből áll, minden 15 másodperces edzés blokkot 10 másodperc pihenő követ. Semmilyen eszközre nincs szükség hozzá, így bárhol végezhető, akkor is, ha csak egy kis saját testsúlyos mozgásra vágysz! Minden gyakorlatnál szakemberünk elmagyarázza a helyes testtartást és a végrehajtást!

FITTBALL TRÉNING

A Fit Ball gyógyító, rehabilitációs eszköze a különböző gerincbántalmaknak, kiemelten a csontritkulásnak. Nagyszerűen használható az egész társadalom számára, a gyerekektől a seniorokig, az edzetlenektől a szuper fittekig egyaránt. A labdában lévő levegő csont és izomrendszerünkről elvezeti a gravitációs erők nagy részét, tehermentesítve gerincünket és ízületeinket. Ez az óra kifejezetten jól követhető, egyszerű gyakorlatokból áll. Főként a test tartásáért felelős izmokat erősítjük, nyújtjuk, átmozgatjuk.

ZUMBA

Formáld a tested zumbával, tüzes latin zenékre és élvezd a táncos mozgást, a csapatszellemet! Napjaink legkedveltebbe edzésformájává nőtte ki magát a Zumba.
Rendezvény alkalmával egyrészt, mint jó hangulati elem másrészt kedvcsináló ízelítő a mozgásforma megismeréséhez!

CALISTHENICS

A calisthenics torna egyszerű gyakorlatok rendszere, általában súly és eszköz nélkül végzett. A calisthenic gyakorlatok növelik a testi erőt és a hajlékonyságot, az egyén saját testét használva ellenállásként. A calisthenics a szertornából ered. Az elsődleges calisthenic gyakorlatok a felülés, a hasprés, a fekvőtámasz, a húzódzkodás, a guggolás, a vádli-emelés és a tolódzkodás.

KANGOO JUMPS BEMUTATÓ ÉS EDZÉS

A Kangoo, mint folyamatosan végezhető szabadidősport a gyermekek képességeinek rendkívül sokoldalú fejlesztését teszi lehetővé. A Kangoo Jumps használatával a sportolók az izomerőn túl, ízületi mozgékonyságukat, koordinációs képességeiket, állóképességeiket, ritmusérzéküket és dinamikus mozgásukat fejleszthetik. A kangoo edzés programja a fitnesz aerobik alapjaira épül, de sok esetben már nem azonos a felépítése az edzéseknek.